Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Microsoft Sharepoint is een websamenwerkingsplatform dat door Microsoft is ontworpen voor websamenwerking. Men kan via het web met anderen samenwerken met behulp van Sharepoint-applicaties. Sharepoint-toepassingen omvatten e-mail, documenten, werkbestanden, presentaties, websites en meer. Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint? Wat zijn de voordelen van het werken met Sharepoint?

Met Sharepoint kan men zijn of haar e-mailaccounts vanaf elke computer beheren. Als je bijvoorbeeld je e-mails wilt checken, hoef je alleen maar in te loggen op je e-mailaccount vanaf je werk-pc of laptop. Sharepoint modules. U hoeft niet eens uit uw stoel op te staan. Het is niet nodig om naar buiten te gaan om een e-mailbox te krijgen, want alles wat je nodig hebt, is beschikbaar in je e-mailaccount.

Een van de vele voordelen die u met Sharepoint krijgt, is de mogelijkheid om uw e-mail te checken, waar u ook bent. Als u bijvoorbeeld een zakenconferentie bijwoont, hoeft u niet alleen te reizen om uw e-mails te kunnen lezen, want alles wat u nodig heeft, bevindt zich op uw computer. Dit is hetzelfde met e-mails; je hoeft nooit uit je stoel te komen om een e-mail te krijgen.

Afgezien van de mogelijkheid om uw e-mail overal te bekijken, stelt Sharepoint u ook in staat om toegang te krijgen tot informatie en gegevens van andermans computers. Dit is mogelijk doordat e-mailaccounts kunnen worden aangemaakt en gedeeld met andere mensen. Een voordeel van deze functie is dat als u toegang wilt krijgen tot belangrijke informatie van iemand anders, u alleen hun e-mailaccount hoeft te gebruiken om in te loggen op hun computer. Hiermee kunt u toegang krijgen tot alle informatie die ze op hun computer hebben opgeslagen. Als gevolg hiervan zou u toegang krijgen tot de informatie die u nodig heeft en deze onmiddellijk verkrijgen zonder dat u de computer van een derde partij hoeft te gebruiken.

Een andere veel voorkomende functie die u in Sharepoint aantreft, is de mogelijkheid om uw webpagina's te maken, bewerken en aanpassen. U kunt deze taken eenvoudig uitvoeren met behulp van de beschikbare tools in de software. Enkele voorbeelden van deze tools zijn Microsoft Front Page en Microsoft Web Editor. Andere tools die u zult vinden, zijn FrontPage en Dreamweaver. Met deze twee programma's kunt u in een mum van tijd professioneel ogende webpagina's maken.

Naast het maken van webpagina's, heeft u ook de mogelijkheid om aangepaste applicaties voor Sharepoint te ontwikkelen. Als je kennis hebt van programmeertalen zoals ASP, PHP en HTML, dan kun je eenvoudig je eigen applicaties ontwikkelen die je kunnen helpen het meeste uit Sharepoint te halen. Wat betreft degenen die niet veel ervaring hebben met programmeertoepassingen, er zijn een aantal tools die bij de software worden geleverd waarmee ze toepassingen kunnen maken. Met behulp van deze applicaties kunt u op maat gemaakte websites, webapplicaties of geïntegreerde websites ontwikkelen.

Meer informatie op: Sharepoint modules