Soorten wegwerphandschoenen

Soorten wegwerphandschoenen | Clean Product: De beste wegwerphandschoenen zouden worden gebruikt door alle beroepen, verpleegkundigen, tandartsen, technici, personen die voedsel verwerken of bedienen, schoonmakers, monteurs en praktisch iedereen die regelmatig met huidcontact werkt. Maar zelfs niet-professionele personen hebben evenveel toepassingen voor wegwerphandschoenen als professionals. Enkele voorbeelden van soorten wegwerphandschoenen zijn nitrilhandschoenen, latexhandschoenen, polyethyleenhandschoenen, vinylhandschoenen, gaashandschoenen, handschoenen in atletische stijl en dameshandschoenen.

Dit zijn slechts enkele van de soorten wegwerphandschoenen die voor de consument beschikbaar zijn, maar er zijn er nog veel meer online te vinden.

Er is geen perfect paar wegwerphandschoenen. Wegwerphandschoenen moeten aan bepaalde criteria voldoen om als zodanig te worden geclassificeerd, hoewel deze specifieke eisen niet in steen zijn vastgelegd. De vier belangrijkste criteria waarmee rekening moet worden gehouden, zijn: barrièrebescherming, treksterkte, flexibiliteit en elasticiteit.

Om in aanmerking te komen als barrièrebescherming, moet een handschoen een soort van chemische of fysische weerstand bieden. Dit kan komen in de vorm van een soort van chemische bestendigheid en slijtvastheid of een chemische bestendigheid tegen een verscheidenheid aan oplosmiddelen. Een barrièrebescherming kan ook wettelijk vereist zijn, vooral wanneer bepaalde chemicaliën of medicijnen op de huid van de patiënt aanwezig zijn. Wegwerphandschoenen kunnen bijvoorbeeld wettelijk verplicht zijn voor zorgverleners die chemotherapie aan patiënten toedienen.

Dunne handschoenen bieden een uitstekende barrièrebescherming en daarom worden ze vaak gebruikt bij het hanteren van voedsel. Maar net als barrièrebescherming moet dunheid deel uitmaken van de vergelijking. Te dun zal chemicaliën, vocht en zelfs vet of andere deeltjes doorlaten, wat betekent dat ze niet volledig effectief zijn. Dunheid hoeft echter geen probleem te zijn bij het kopen van wegwerphandschoenen. Er zijn een aantal opties beschikbaar die het gemakkelijk maken om voor elke situatie het perfecte paar risicohandschoenen te vinden.

Thinsulate-handschoenen zorgen daarentegen voor meer flexibiliteit en mobiliteit.

Dit soort handschoenen hebben een klittenband, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd, opgeborgen en opnieuw kunnen worden weergegeven. De typische wegwerphandschoenen hebben een buitenkant van hard plastic, maar gepoederde handschoenen hebben een buitenkant van zacht vinyl en zijn ideaal voor de foodservice. Handschoenen in poedervorm hebben een veel hogere dichtheid dan gewone wegwerphandschoenen, wat snijwonden kan helpen voorkomen. Sommige gepoederde handschoenen hebben ook een binnenvoering, die de handen van de drager kan beschermen tegen de mogelijkheid van een chemische reactie.

Het zou niet al te moeilijk moeten zijn om het juiste paar wegwerphandschoenen met een hoog risico te vinden. Er zijn veel verschillende soorten wegwerphandschoenen beschikbaar, waaronder handschoenen voor algemeen gebruik, diabetische en chirurgische handschoenen. Het maakt niet uit wat voor soort handschoen u zoekt, er zijn tal van mogelijkheden. Zorg ervoor dat u uw specifieke behoeften in overweging neemt voordat u een beslissing neemt, en zorg ervoor dat u alle vele verschillende stijlen bekijkt die beschikbaar zijn.

Probeer deze website: Clean Product