Hoe maak je een authentieke Italiaanse pasta koken

Italiaanse pasta is een zeer divers soort voedsel dat door veel mensen van verschillende leeftijden over de hele wereld wordt gegeten.

De bekendste Italiaanse pasta is Ravioli, een soort verse noedels. Het wordt meestal gekruid en geserveerd met vlees of kaas. Een eenvoudige mix van eieren, bloem en water, noedels worden over de hele wereld gegeten en bijna elke beschaving heeft er zijn eigen variatie op.

Een van de belangrijkste dingen van Italiaanse pasta is dat het meestal helemaal geen zout bevat, waardoor het een gezondere optie is dan zijn Europese en Aziatische tegenhangers. Afgezien daarvan is het meestal kleurrijker, met veel meer ingrediënten erin. Het recept voor ravioli waar we het hier over gaan hebben, gebruikt bijvoorbeeld volle melk in plaats van room, waardoor het een rijke en romige smaak krijgt. Wat het onderscheidt van andere soorten Italiaanse pasta, is dat het durummeel, dat een zeer hoog glutengehalte heeft, het ideaal maakt voor het maken van handgemaakte pasta’s.

Veel mensen denken dat Italiaanse pasta gemaakt is van koemelk, maar dat is niet waar. De eigenlijke ingrediënten die in Italiaanse pasta worden gevonden, zijn allemaal water. Italiaanse koks gebruiken doorgaans vier verschillende soorten bakmeel om verschillende effecten en smaken te bereiken. De meest populaire Italiaanse pasta is waarschijnlijk Linguini, een tarwemeel dat een erg lekkere smaak aan het gerecht geeft. Als je niet van tarwe houdt, of als je liever gewone bloem gebruikt, kun je ook proberen om bloem voor alle doeleinden te gebruiken.

Om de beste Italiaanse pasta te maken, moet je de ingrediënten roerbakken, of ze langzaam gaar maken.

Kook de ingrediënten tot ze doorschijnend worden en doe ze dan in de keukenmachine of blender. Zeef vervolgens het mengsel en doe het in je pastamachine of een pan. Kies de maat van de pan op basis van de hoeveelheid pasta die je nodig hebt. Je kunt de pan dan in de oven zetten of op het fornuis koken.

Het typisch Italiaanse pastarecept vraagt meestal om eiernoedels, rigatoni en paniek. Deze drie ingrediënten worden met elkaar gemengd en apart gekookt. Als het mengsel is gemengd, wordt het overgoten met tomatensaus en een beetje zout. Als je een hele dikke en heerlijke pasta wilt maken, kun je deze combineren met spinazie, boerenkool of andere bladgroenten. Wanneer de ingrediënten samen worden gepureerd, kunnen ze nog meer worden gepureerd, of u kunt ze toevoegen aan een ander gepureerd recept om een kaassaus te maken. Deze kaassaus is perfect voor als je de pasta kookt met andere ingrediënten zoals tomaten of champignons.

Als je van vlees houdt, kun je zelfs creatief worden en echt goede Italiaanse pastagerechten maken met verschillende soorten vlees. De meeste Italiaanse keukens bevatten een variatie aan vleessauzen. In Milaan is lungarotti bijvoorbeeld een rode saus op basis van tomaten die vaak bij pasta wordt geserveerd. Andere traditionele Italiaanse pastagerechten zijn onder andere fettuccine, salami, rigatoni en linguine.

Vind meer informatie: Novus Ventus International