Het behalen van SEO Expert-certificering zal uw inkomenspotentieel vergroten

Braden vergelijkt zijn pad met dat van een SEO-expert. Als teksteditor en schrijver voor het grootste deel van zijn leven, bevond SEO zich altijd in de periferie van Bradens werk. Tegenwoordig is SEO echter zijn middelpunt geworden. Braden, met anderen bij HubSpot, Aja Frost en Victor Pan, gaven hun inzichten over wat er nodig is om een SEO-expert te zijn en hun verschillende paden die ze hebben gevolgd om daar te komen.

Hieronder is een bewerkte transcriptie van het gesprek.

Braden: Mijn pad om een SEO-expert te worden, ik denk, begon als een kopieschrijver. Er waren een paar banen die ik kreeg en onderweg een paar interessante, zo niet lucratieve ervaringen opdeed. Een van hen werkte bij de Wall Street Journal als marketingverslaggever. Het SEO-aspect van het werk was niet het leukst, maar ik denk dat ik er van genoten omdat het me in staat stelde na te denken over zoekmachine-optimalisatie (SEO). Ik heb ook veel moeten brainstormen en heb interessante manieren bedacht om over producten en diensten te schrijven. Ik zou vaak bedenken met concepten waar het Wall Street-journaal niet eens aan heeft gedaan.

Daarna kreeg ik banen bij Search Engine Land, een fantastische online contentpublicatie, en vervolgens bij Yahoo! Answers, waarbij mijn focus lag op het beantwoorden van vragen. Door die ervaringen heb ik een paar SEO-tips opgepikt, waaronder het idee van rankingfactoren. Sindsdien heb ik mijn SEO-technieken verfijnd, vooral als het gaat om het verkrijgen van vermeld in grote zoekmachines.

Braden: In het begin bestond mijn SEO-ervaring uit het lezen van boeken over het onderwerp. Ik heb wat trefwoordonderzoek gedaan, inhoud gemaakt, getest, bloggen en vervolgens verschillende strategieën geïmplementeerd. Nu ben ik meer betrokken bij contentmarketing. Ik gebruik PPC (Pay-Per-Per-Click) Advertising en Content Marketing om mijn website te promoten. Om SEO-redenen ben ik ook betrokken bij het lokale bedrijfsleven en doe ik elk jaar een aantal geldinzamelingsacties om te helpen betalen voor mijn SEO Expert-certificeringslessen.

Nitro Content: Net als Braden heb ik veel kennis over zoekmachines en contentmarketing. Ik heb ook wat SEO-ervaring op zak, dus ik neig naar PPC. Naast rangschikkingsfactoren vertrouw ik op contentmarketing en blogposts om mijn website te promoten. Voor degenen die erover denken om SEO- of marketingcontentexpert te worden, raad ik je aan eerst een mentor te zoeken. Als u iemand met echte SEO-ervaring kunt vinden, is het uw tijd en moeite meer dan waard om van hen te leren.

SEO Expert is de best betaalde maar minst nuttige baan op internet. Om thuis goed te kunnen leven, is het belangrijk om te begrijpen hoe de zoekmachines werken, maar dat is pas nadat u genoeg heeft geleerd om te weten wat u moet vermijden. Als u eenmaal weet wat u moet vermijden, kunt u de juiste strategieën implementeren. Door dit te doen, kunt u de hoogste CTR (klikfrequentie) en hogere winst behalen. Met de juiste SEO Expert-certificering kunt u uw doelen bereiken.

Krijg meer informatie: Fellmedia SEO