Bloemkool & geroosterde kikkererwten zorgen voor een voedzame en knapperige snack

Er is geen ander gezond voedsel dat zo veelzijdig is als geroosterde kikkererwten.Een combinatie van smaken van alles van knoflook tot oregano tot alles daartussenin, ze zijn gezond genoeg om te eten zonder calorieën te tellen of plussen te tellen.Het enige wat je echt hoeft te doen is ze aan salades toe te voegen, ze te roosteren tot ze goudbruin en heerlijk zijn en ze dan op te eten met een beetje zout en peper.Ze kunnen ook worden gebruikt als ingrediënt in heerlijk eten, zoals pizzasaus, om het wat spannender te maken.

Hoe knapperige geroosterde kikkererwten koken?

Zo makkelijk!Schil eenvoudig de schil en snijd ze in fijne stukjes.Vervolgens tip nummer één: rooster de kikkererwten ongeveer 45 minuten op 350 F (176 C).Bij het experiment ontdekten we dat de kikkererwten bij precies de juiste temperaturen bijna volledig snel verbranden en toch knapperig van binnen zijn.

Hoe knapperige geroosterde kikkererwten bakken in de oven?Eerst dacht ik dat ik ze op het bovenste rek van de oven zou proberen te braden, maar ze bleken droog en taai te zijn, dus bakte ik ze op de bodem van de oven.Kikkererwten doen het goed als ze in de oven worden gebakken, maar als je een metalen pan hebt, doe ze er dan niet in.Het metaal zal uiteindelijk de buitenkant van de erwten krassen.Laat de pan ook voorverwarmen voordat je de kikkererwten erin doet, als je echt de oven moet gebruiken.

Als je de oven gebruikt, breng dan de buitenkant van de kikkererwten op smaak met zout voordat je ze erin doet. Ik strooi graag wat extra kruiden op de buitenrand van de erwten, maar als je tijd hebt, gebruik dan gerust een zoutvervangerof steenzout.Als het zout aan de buitenkant is opgelost, laat je het ongeveer vijf minuten staan en drogen, doe dan de erwten in je pan, voeg het droge kruidenmengsel (of steenzout) toe, dek het goed af en zet het in de oven.

Kikkererwten bevatten veel voedingsstoffen en bevatten veel vitamines en mineralen, dus ze zijn een geweldige dagelijkse snack.Maar als u probeert af te vallen, weet u waarschijnlijk dat u minder vet voedsel moet eten als u snel wilt afvallen.Daarom zijn tussendoortjes zo belangrijk om te eten, omdat ze je helpen om vol te eten tijdens die maaltijden waarop je echt iets nodig hebt om op gang te komen.Dat is echter niet altijd praktisch, vooral als je haast hebt, dus het beste is om iets te eten dat voedzaam en smakelijk is, maar niet te veel weegt.Nou, deze gezonde kikkererwten met kruidencoating zijn misschien wel de perfecte snack waar je naar op zoek bent.

Het fijne van het gebruik van een bakplaat is dat je de kikkererwten zonder olie of boter kunt bakken, en dat je je geen zorgen hoeft te maken over het plakken of verbranden.Leg ze gewoon op je bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten op dezelfde temperatuur.Dit is een heerlijk krokant tussendoortje, en je hebt tijdens het maken niet het gevoel dat je de hele dag in de oven hebt gelopen.En als je er een verbrandt, zal het lang niet zo erg zijn als wanneer je een gewone aardappel verbrandt.Dus pak je bakplaat, steek je handen erin en begin met koken!